Pelgrimsliederen in de Bethelkerk

11-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De tweede avond over kerkmuziek vindt plaats op donderdag 28 februari en staat onder leiding van Arie Eikelboom. Het thema van de avond is ‘Pelgrimsliederen’. Pelgrimsliederen zijn liederen van en voor mensen ‘onderweg’. Door de eeuwen heen en tot in deze tijd zijn er vele geschreven en geliefd geworden bij de gelovigen. De tocht van het joodse volk naar het beloofde land is daarbij nog altijd een icoon voor de geloofsweg.

Arie Eikelboom is kerkmusicus en gespecialiseerd in de hymnologie (de wetenschap van christelijke hymnes). In 2007 promoveerde hij aan de Rijks Universiteit Groningen tot doctor in de Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen op het proefschrift: ‘Jesu, meine Freude’ BWV 227 van Johann Sebastian Bach.

In Vlaardingen had hij vijftien jaar de algehele leiding bij de uitvoering van de Bachcantates in de Grote Kerk. Bij zijn lezing zullen veel pelgrimsliederen uit de traditie en uit de laatste tijd toegelicht en vooral gezongen worden.

Van harte welkom op donderdag 28 februari in de Bethelkerk aan de Burgemeester Verkadesingel 26, aanvang: 20.00 uur.Gerelateerd