Paul de Munnik gaat solo met Nieuw

29-11-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na een korte try out maakt Paul de Munnik zich op voor een geweldig lange theatertournee door het land. Alleen. Het diepe in. Geen vangnet. Geen Thomas Acda. Na ruim 20 jaar besloot De Munnik dat het tijd was om een nieuwe (artistieke én persoonlijke) weg in te slaan. Voor het eerst gaat hij nu solo in de theaters, met zijn gloednieuwe theaterprogramma Nieuw. En wat pakt deze intieme en muzikale voorstelling fijn uit! 

In het voorjaar van 2016 presenteerde De Munnik zijn eerste album Nieuw, met daarop 15 nieuwe eigen nummers waaronder de single ‘Wees de Lente’. Alleen met een piano, een gitaar en een dijk van een stem neemt hij het publiek in zijn voorstelling, in regie van Koos Terpstra, mee naar waar het ooit allemaal begon. Naar de polder waar hij geboren is en waar hij zijn eerste indrukken en inspiratie op deed. Naar zijn helden – Bram Vermeulen, Maarten van Roozendaal – die ook goede vrienden van hem waren en die nu eigenlijk alweer veel te lang geleden overleden zijn. Het zijn deze plekken, situaties en personen waar hij de beelden en de muziek tot zich nam, die hem telkens nieuwe inspiratie gaven (en geven) en die hem uiteindelijk leidden naar wat hij geworden is: één van Nederlands beste theaterzangers.  

De titel Nieuw geeft niet enkel een nieuwe weg in De Munniks carrière aan, maar refereert ook aan existentiële vragen die hem bezighouden: hoe ga je om met de vergankelijkheid van het leven? Dit, samen met zijn prachtige muziek, leidt tot een avond vol persoonlijke verhalen, vrolijke anekdotes en uiteraard songs, voornamelijk afkomstig van zijn alom bejubelde soloalbum.

Vrijdag 2 december 2016, Aanvang 20.15 UUR, deuren open 19.15 uur, toegang € 28,00. Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl.
 

Gerelateerd
Reacties