Paterson in Filmtheater Het Zeepaard

28-03-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film “Paterson”. Het schitterend vormgegeven Paterson is de nieuwste film van de bekende regisseur Jim Jarmusch (onder andere “Stranger than Paradise” en “Broken Flowers”).


Het verhaal

Paterson (Adam Driver) leidt een eenvoudig en geregeld maar zeer gelukkig bestaan als buschauffeur in Paterson, New Jersey, de geboortestad van dichters William Carlos Williams en Allen Ginsberg. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw Laura wil hij de gedichten niet publiceren. Laura’s wereld verandert juist voortdurend en zij heeft dagelijks nieuwe dromen en ambities die ze met de steun van Paterson probeert te realiseren. In Paterson toont Jarmusch de triomfen en tegenslagen in het dagelijks leven en vindt hij poëzie in de kleinste details.

“Paterson”  wordt vertoond op donderdag 30 maart om 20.30 uur en op zondag 2 april om 16.15 uur. Reserveren kan via www.hetzeepaard.nl .
De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.