Overzichtstentoonstelling Robert Daalmeijer

29-05-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 6 tot en met 28 juni 2015 toont Robert Daalmeijer een overzicht van zijn werk van de afgelopen jaren. Robert Daalmeijer (1972) is autodidact en rond zijn twintigste jaar begonnen met schilderen. In het begin stonden vooral verweerde objecten en vergane voorwerpen uit de natuur centraal in zijn stillevens. Deze onderwerpen komen nog steeds voorbij in zijn werk, onder meer vergezeld van oude poppen, flessen en blikken.

Tegenwoordig schildert hij nog meer verschillende thema’s, maar zijn werk is nog altijd herkenbaar, zowel door zijn eigen stijl, als door het kleurgebruik. Ook de mens is zo nu en dan vertegenwoordigd in zijn schilderijen, soms als portret en regelmatig als slechts één enkel oog. Herkenbaar in zijn werk is ook en vooral de verstilling van het onderwerp, een magische sfeer en soms een ongedefinieerd gevoel; melancholiek of onbehagelijk. Robert Daalmeijer is een magisch realist. Hij streeft naar een beeld dat verder gaat dan een foto; je zou kunnen zeggen ‘voorbij de werkelijkheid’. 

Sinds 2000 geeft Robert wekelijks teken- en schilderlessen en organiseert hij in de wintermaanden workshops voor beginnende en gevorderde schilders. In 2012 is hij galeriehouder geworden van Galerie De Duig. In deze galerie worden maandelijks exposities georganiseerd van zowel bekende als minder bekende kunstenaars. Robert exposeert regelmatig in andere bekende galeries verspreid door Nederland. Zijn schilderijen bevinden zich inmiddels in het binnen- en buitenland en zijn opgenomen in verschillende collecties.

Deze expositie met een overzicht van zijn werk is de hele maand juni te bezichtigen, iedere zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Galerie de Duig is gevestigd in de Landstraat nummer 29 te Vlaardingen.

Voor meer informatie klik hierGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date