Oscarwinnaar in Filmtheater het Zeepaard

04-03-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Deze week wordt in Filmtheater Het Zeepaard de film "The Favourite" vertoond van regisseur Yorgos Lanthimos, met onder andere Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. 


Het verhaal 

Het begin van de achttiende eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats over het land en draagt zorg voor de slechte gezondheid en woede-uitbarstingen van de koningin. Als op een dag Abigail arriveert, valt Sarah voor haar charmes en neemt haar onder haar vleugels. Voor Abigail is dit dé kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen en haar ambities waar te maken en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen! Schitterend, vilein kostuumdrama van Yorgos Lanthimos (Dogtooth, The Lobster). Voor haar rol als koningin Anne won Olivia Colman drie keer de prijs voor Beste Actrice: op het filmfestival van Venetië, een Golden Globe en onlangs een Oscar!

 

★★★★★ VPRO Cinema

Alles in deze film klopt. Van de messcherpe dialogen tot de ongewone camerahoeken en de, voor zijn doen, uitbundige regie van Griekse grootmeester Lanthimos.

★★★★★ de Volkskrant

 De actrices zijn fantastisch in hun rollen, die hoe langer hoe complexer blijken.

★★★★★ AD

 Een kostuumdrama dat je zelden ziet: ondeugend, stoutmoedig en vrijpostig. Nu al een van de beste films van 2019.

 
The Favourite wordt vertoond op donderdag 7 maart om 20.30 uur en op zondag 10 maart om 16.15 uur.

Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date