Opening nieuwe exposities Zonnehuis

14-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 16 april wordt om 11.00 uur de nieuwe expositie met schilderijen van de Rozenburgse schilder en tekenaar Frits Janse in Het Zonnehuis geopend. In de vitrine zijn er daarnaast nog geëxposeerde werken te zien van Joke Baas en Ria Koks.

Frits Janse toont een groot deel van zijn maritieme werk. Als geboren Rotterdammer heeft hij als kind veel door de havens gezworven, waar zijn liefde voor de scheepvaart en met alles daaromheen is ontstaan. Hij is ook werkzaam geweest als werktuigkundige op een schip en later tot zijn pensionering in de procesindustrie werkzaam geweest. Tekenen heeft hij zijn hele leven al gedaan maar heeft zich pas ontwikkeld na te zijn gestopt met varen. Na enkele cursussen heeft hij zich ook bekwaamd in het lithograferen. Nu is hij veel bezig met acrylverf en pentekeningen, waarbij hij zijn inspiratie uit zijn directe omgeving haalt. Hij raakt dan ook altijd gefascineerd door de weersgesteldheden zoals de stormluchten, het onstuimige water, mistflarden of een door de wolken brekende zon, die hij in zijn schilderijen wil verwerken.

Joke Baas en Ria Koks exposeren met keramiek en beeldhouwwerk. Joke Baas is begonnen met brooddeeg samen met haar kinderen en later met Fimo klei. Ook heeft Joke gebeeldhouwd en gaat haar passie uit naar keramiek en heeft ze een voorkeur voor het maken van dieren.
Ria Koks is begonnen met het schrijven van gedichten en is daarna gaan werken met steen en klei. Zij werkt meer abstract, volgt vaak de lijnen in een steen zonder vooropgezet plan.

De expositie is te zien t/m 22 mei in Het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5.

Gerelateerd