Open Ateliers gaat definitief door

30-08-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Even leek het erop dat het feest niet doorging. Vanwege uitblijvende gelden van de inmiddels opgeheven Vlaardingse Cultuur Stichting hingen er donkere wolken boven de organisatie van de Open Ateliers. Maar nu gloort er een lichtpuntje aan de horizon.

Stichting Mareado doet deze herfst pas op de plaats voor wat betreft de organisatie van de Open Ateliers. Omdat er vanuit publiek en kunstenaars een grote behoefte was om 'toch iets te doen', heeft een aantal mensen de handen ineen geslagen om 'de deuren open te gooien'.

Een kopgroep, bestaande uit kunstenaars Look J. Boden, Beaty Czetö, Robert Daalmeijer en Magriet Mostert, gaat de komende weken aan de slag om de Open Ateliers te organiseren. Zij wordt hierin gesteund door Kade40 en de Cultuurwerkplaats.

Zijspoor


,,Overigens is Stichting Mareado daarmee niet op een zijspoor gezet'', zegt woordvoerder Boden. ,,Wij hebben goed contact, en voor zover ik kan overzien zal Mareado zich inzetten voor de volgende editie in 2017. Alleen voor dit moment pakken we de draad gewoon zelf op.'' 

Op 1 en 2 oktober zetten Vlaardingse kunstenaars de deuren van hun ateliers wagenwijd open, met een feestelijke opening op 30 september in Kade40. Dan kan de stad de wondere wereld van de kunst beleven, een kijkje nemen achter de schermen, aan de artiesten vragen hoe ze werken. Een inspirerend evenement dat de rijkdom van de Vlaardingse kunstwereld onthult!

Medio september wordt de deelnemerslijst bekend gemaakt op www.kunstencultuur.net en www.kade40.nl en via een handige meeneemflyer voor onderweg (verkrijgbaar bij Kade40, Bibliotheek, Stadhuis, Cultuurwerkplaats, Museum, boekhandel).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date