Open Ateliers: 4 dagen genieten van kunst

09-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Twee dagen ateliers afstruinen, en nog eens twee dagen erbij met andere gezellige kunstactiviteiten. In het 'lange weekend' van 18 tot en met 21 mei kunnen mensen hun hart weer ophalen aan de mooie kunsten die de stad rijk is. De basis is gelijk aan voorgaande jaren: kunstenaars zetten hun deuren open en laten kunst zien! Om dit idee nog meer aandacht en inhoud te geven, voegt de organisatie een aantal elementen toe, zoals een expositieplek voor jonge kunstenaars, kroegcolleges  onder de naam smArt Talks en een AfterArtParty.

Het evenement Open Ateliers is een jaarlijks terugkerend fenomeen, dat dit jaar een extra likje verf krijgt. Er is natuurlijk een algemene ‘route’ waarlangs men kan lopen/fietsen om alle kunstenaars te zien. De 'eigenlijke' openstelling van de ateliers vindt plaats in het weekend van 20 en 21 mei.

De organisatie heeft wel een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Zo komt er in het weekend zelf een speciale exporuimte voor jonge kunstenaars onder de noemer JONGE HONDEN. Vrijdagavond is het Koopavond! Een leegstaand pand in het centrum van de stad, een berg kunst voor een dolle prijs en een veiling. In Vlaardingen een nog niet uitermate beproefd concept, dat om experiment vraagt: kunstenaars willen toch verkopen?

 

smArt Talks & feestjes

Kunst kijken is mooi, maar er is ook reflectie nodig. In een aantal smART Talks (18, 19 en 20 mei) praten kunstenaars en filosofen over de zin en onzin van kunst. Op dit moment staat 1 spannende smART Talk al vast. Kunsthistoricus Marjolein Blaauwbroek mag op donderdag 18 mei het spits afbijten met de stelling 'Alles kan kunst zijn!'

Aan het einde van de Open Ateliers sluiten veel kunstenaars hun deuren, gaan mensen naar huis, en blijven de werkruimtes leeg en stil achter. Wat is er mooier dan nog even met zijn allen samen te komen en de kunst te vieren? Een feestje met ruimte om te praten, maar ook om het verstand even helemaal op nul te zetten en te genieten van artistieke performances en muziek.

Maar het begint natuurlijk allemaal 'officieel' met een feestje in KADE40: daar vindt op vrijdag 19 mei tussen 16.00 - 18.00 uur de opening plaats met wethouder Arnout Hoekstra, ‘spoken word’ artiest Demi Baltus en zangeres Ariënne Groenewoud.

Open Ateliers Vlaardingen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het De Groot Fonds.

Meer weten over het programma/reserveren: www.openateliersvlaardingen.nl

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date