Op een mooie Pinksterdag!

18-01-2017 Uit Redactie

foto: G. de Roos

VLAARDINGEN - Het belooft een heerlijk nostalgische middag te worden aankomende zondag 22 januari. Niemand minder dan musical-topcast Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg brengen met Op een mooie Pinksterdag namelijk een ware ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied: Ruud Bos, Harry Bannink en Joop Stokkermans. En meezingen is toegestaan!

Op een mooie Pinksterdag is een zalig liedjesprogramma, waarin de grote klassiekers uit het oeuvre van kleinkunstcomponisten Bannink, Bos en Stokkermans de revue passeren. In totaal schreven deze heren samen zo’n 6.044 liedjes voor musicals, films, cabaretvoorstellingen, commercials, televisieseries, protestsongs en meer. De door dit trio gecomponeerde evergreens behoren tot het muzikale DNA van Nederland en komen deze middag allemaal voorbij. Van ‘Telkens Weer’ en ‘Op een mooie Pinksterdag’ tot ‘Zeg ‘ns Aaaa’ en ‘de Fabeltjeskrant’. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. De hele middag worden bekende en minder bekende liedjes door Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg opgediept uit de kartonnen dozen vol bladmuziek die op het podium staan verspreid.

De keuze voor deze cast had niet beter gekund. De geweldige zangeressen Van Roosendaal, Boer en Van Wegberg zingen afwisselend solo, met zijn drieën en in een prachtige driestemmigheid. Onder begeleiding van een fijne viermansband laten zij het klassieke materiaal perfect tot zijn recht komen, waarbij de onverwoestbare Annie M.G. Schmidt-zin 'Dit is het land waar grote mensen wonen' als een rode draad door de voorstelling loopt. Een aanrader!

Zondag 22 januari 2017, aanvang 15.00 uur, toegang € 33,00. Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl, daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date