Ontdek het melkmuseum in boerderij de Zonnehoeve!

30-03-2022 Uit Ingezonden mededeling

VLAARDINGEN - In de historische stal van boerderij de Zonnehoeve is sinds juni 2018 een klein melkmuseum gevestigd. De Zonnehoeve is een van de oudste boerderijen in dit gebied die bewaard is gebleven. Zij wordt op de historische Kruikiuskaart uit 1712 genoemd. Volgens geologisch onderzoek staat de boerderij op een huisterp die rond de twaalde en dertiende eeuw al werd opgeworpen. Van oudsher werd deze boerderij gebruikt voor de productie van melk, boter en kaas voor de nabijgelegen steden. Dit alles wordt nu weer zichtbaar gemaakt.

De Vlaardingse fluisterboot Andante vaart een gedeelte van de melkroute en maakt een stop bij de boerderij. De passagiers kunnen dan het melkmuseum bezoeken. Natuurlijk kunt u ook met de fiets of wandelend komen!

De stal van boerderij de Zonnehoeve is te huur voor het geven van feestjes, het houden van vergaderingen of het geven van workshops.

Openingstijden van het museum zijn van april tot en met september iedere eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Andere dagen op afspraak.

Boerderij De Zonnehoeve/Melkmuseum
Trekkade 24
3137 KD Vlaardingen
zonnehoeveboerderij@gmail.comBedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date