Nieuwe muzikaal leider voor het VMG

21-07-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De komende productie van het Vlaardings Musical Gezelschap: Vrij Zijn?!, zal onder muzikale leiding staan van Alejandro Orozco. Hij vervangt Peter van Lonkhuijsen tijdens zijn afwezigheid. Het artistieke team bestaat daarmee naast Alejandro uit Eric van der Ende, regisseur en artistiek leider en Helene van Lieshout, choreograaf.

Alejandro Orozco studeerde sinds 1997 aan het “Instituto Cardenal Miranda” in Mexico stad en behaalde zijn bachelor in 2002. Naast traditionele muzikale kennis, heeft hij piano gestudeerd met Gustavo Morales, koor en orkestdirectie bij Xavier González en compositie met Victor Rasgado. In 2002 kreeg hij een beurs van het “Instituto Cardenal Miranda” om in het buitenland zijn studie te vervolgen. Hij koos voor Codarts vanwege zijn affiniteit met de muziek die in Nederland uitgevoerd word. In 2008 studeerde hij af. Daarna volgde hij het master programma compositie bij Codarts met Robin de Raaff als hoofdvakdocent en met Rene Uijlenhoet als docent elektronische muziek. Hij studeerde in 2011 af.

Zijn belangrijkste werken zijn o.a.:“Regen” (winnaar van het 3e prijs in de VSB Poëzieprijs 2007) voor piano, cello, saxofoon en mezzosopraan, “Colatijera”, voor het eerst gespeeld door Het Orkest en bekroon met ‘de ereprijs’ en “Reddish Memory”, winnaar van het “TROMP International Music competition & Festival” 2008. “Earthly Delight Trio” uitgevoerd door de “Storioni Trio”.

Naast componist is Alejandro ook dirigent. Met zijn 17 jaar ervaring dirigeert Alejandro verschillende koren met verschillen stijlen, van klassiek tot pop. Daarnaast is Alejandro actief met het organiseren van projecten, waaronder West Side Story in Concert (2017) en Cinema Vocaal (2018). Alejandro arrangeert vaak zelf de muziek voor zijn koren. Dit zijn arrangementen met een verrassend en verfrissend resultaat.

De wens om ook musical aan zijn repertoir toe te voegen komt met de nieuwe samenwerking met het Vlaardings Musical Gezelschap voor hem uit.

Voor meer informatie: www.vmg.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date