Categorieën

Service

Nieuwe gewoontes

Nieuwe gewoontes
Uit

Nieuwe gewoontes

  • Redactie
  • 22-02-2021
  • Uit
Nieuwe gewoontes
VLAARDINGEN - Het afgelopen jaar heb je jezelf waarschijnlijk beter leren kennen en ben je uit je vaste patroon gehaald, wat misschien wel met stress en onbegrip gepaard ging. Misschien heb je om te ontspannen een ‘ommetje’ aan je dagritme toegevoegd en gemerkt dat dat helpt. Maar wist je dat je met het lezen van een boek je stressniveau met bijna twee derde kunt laten dalen. Het werkt zelfs beter dan een ommetje. Dus waarom niet allebei doen?

Buiten dat lezen je stressniveau laat dalen helpt het ook om je concentratievermogen te trainen, je meer in anderen in te leven en je wordt toleranter (het maakt je toleranter?). Wanneer je gedurende je leven regelmatig leest blijft jouw hersencapaciteit langer goed dan bij mensen die hun hersenen meer passief gebruiken. Een win-win situatie toch? En dat met een investering van maar 15 minuten per dag.

Aan de slag

Hoe concreter, hoe beter. Wil je een verandering in je dagelijks ritme aanbrengen, maak dan een afspraak met jezelf. Bijvoorbeeld: 'Elke dag na het avondeten ga ik een kwartiertje lezen'. Misschien doet je partner/kind(eren)/vriend(in) wel met je mee. In het begin zal het wennen zijn en is het misschien helemaal niet zo leuk. Dit komt omdat het nieuw is en niet binnen je huidige patroon past.

Maar let op: het is belangrijk dat je het lezen een aantal weken volhoudt. Een gedragsverandering is in ongeveer zes weken aan te leren. Het maakt niet uit wat je leest, als je maar leest. En als je dan toch dat ommetje maakt, loop dan meteen langs bij de AfhaalBieb. Bestel eenvoudig je boekenpakket via de AfhaalBieb op www.debibliotheekdeplataan.nl  #kwartierlezen

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →