Nieuwe expositie in de Groene Luiken

14-12-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - ,,iedereen kan leren tekenen of schilderen; we hebben immers ook leren schrijven! Alleen zullen we niet allemaal een Rembrandt worden.'' Deze zinnen inspireerden Violijn tot het maken van aquarellen. Er volgden cursussen in aquarelleren, model en portret tekenen. En in een later stadium werken met acryl. Een expositie met haar werk is te zien in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8.

Wat haar vooral aanspreekt in aquarel is de doorschijnendheid van het materiaal. Teer, maar soms ook krachtig, zoals de waterverfschilderijen van John Singer Sargent haar lieten zien tijdens een cursus in Frankrijk. Acryl biedt onder anderen de mogelijkheid om te werken met het paletmes, waardoor krachtige schilderijen kunnen ontstaan. Inspiratie ontleent ze verder aan de natuur, dichtbij en verder weg. Violijn heeft regelmatig geëxposeerd.

Onder normale omstandigheden bent u tijdens de openingstijden van het Aanloophuis van harte welkom, maar nu is er een maximum van vijftien personen. De expositie is te zien tot 8 maart van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date