Nieuw Vlaardingen lied in première

08-05-2023 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In het kader van 750 jaar stadsrechten Vlaardingen heeft mannenkoor Orpheus voor de Vlaardingse bevolking, een nieuw Vlaardingen lied laten componeren en arrangeren. Componist Wim Kerkhof (Amazing Stroopwafels) heeft een hartveroverend lied geschreven dat zowel refereert aan de trotse actualiteit als aan de roemrijke geschiedenis van Vlaardingen.

Orpheus brengt het Vlaardingen lied voor het eerst tijdens het evenement Vocale Locale voor een groter publiek. Op deze zang- en muziekavond die op dinsdag 16 mei ’s avonds in de Grote Kerk wordt gehouden treedt Orpheus tweemaal op en brengt dan een gevarieerd repertoire. Naast het nieuwe Vlaardingen lied zullen enkele klassieke werken en nieuwere nummers te horen zijn en natuurlijk zingt het mannenkoor ook het bij de al wat oudere Vlaardingers bekende ‘Vlaardingen Bovenal’. 

De ‘echte‘ première van het Vlaardingen lied vindt plaats op dinsdag 9 mei in de Remonstrantse kerk aan de Hoflaan 39. Dan viert een aantal genodigden zoals gemeenteraadsleden en donateurs de geboorte van het Vlaardingen lied en geniet het van tekst en melodie van deze geweldige meezinger. De aanvang is om 20.00 uur. Na enkele liederen is er een hapje en een drankje en om 21.00 uur gaat Orpheus verder met haar eigen repetitie.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Belangstellenden die daar gebruik van willen maken kunnen zich voor maandag 18.00 uur aanmelden op  Info@vmko.nl o.v.v. naam en aantal personen. Maar…vol is vol.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date