Categorieën

Service

Nieuw cursusseizoen van start in KADE40

Nieuw cursusseizoen van start in KADE40
Uit

Nieuw cursusseizoen van start in KADE40

  • Advertorial
  • 29-09-2014
  • Uit
Nieuw cursusseizoen van start in KADE40

VLAARDINGEN - Het nieuwe cursusseizoen is goed van start gegaan. Voor een aantal - reeds gestarte - cursussen kan nog ingeschreven worden. In oktober neemt KADE40 je mee op reis door de Italiaanse filmgeschiedenis en bereiden we je voor op het bezoek van de Mark Rothko tentoonstelling. 

Reis door de Italiaanse filmgeschiedenis
Op twee woensdagavonden in oktober neemt Harriet Weststrate je mee op reis door de Italiaanse filmgeschiedenis. Vanaf 1900 tot nu passeren we alle belangrijke stromingen, regisseurs, acteurs en actrices. Zo zullen we het bijvoorbeeld hebben over de 'witte telefoonfilms' ten tijde van Mussolini, over het Neorealisme en waarom Fellini nog steeds zo actueel is. Met filmfragmenten uit onder andere Ladri di Biciclette (1948)en La Dolce Vita (1960), Cinema Paradiso (1988) en Il Postino (1994) tot aan het grote succes van La Grande Bellezza in 2013. Natuurlijk zullen ook tips voor nieuwe Italiaanse films die in het filmhuis draaien niet ontbreken. Na dit inkijkje in de Italiaanse filmgeschiedenis zul je nog meer plezier beleven aan de huidige Italiaanse film. Woensdag 15 en 29 oktober, kosten vijftien euro.

Mark Rothko
Tussen 20 september 2014 en 18 januari 2015 is in het Gemeentemuseum in Den Haag de tentoonstelling van de eigenzinnige kunstenaar Mark Rothko te bezoeken. De geschilderde kleurvelden zijn van een ongekende intensiteit en sensualiteit en verbeelden universele gevoelens als angst, tragiek en euforie. Op veilingen levert zijn werk recordbedragen op. Gebruik makend van recent onderzoek in de VS zal deze tentoonstelling bijzondere aandacht besteden aan een voorheen onderbelicht aspect in Rothko’s oeuvre: zijn ontwikkeling van figuratie tot abstractie. Vlaardings kunsthistorica Willy Atema vertelt je tijdens haar lezing de need-to-knows. Na deze lezing ga je goed voorbereid naar de tentoonstelling toe! Donderdag 30 oktober, kosten € 7,50.

Kinderaanbod
Ook voor de kinderen heeft KADE40 volop aanbod. Zo start op 6 en 8 oktober het Kinderatelier weer, waar kinderen onder begeleiding van de docente op een speelse manier leren omgaan met verschillende materialen en technieken. Een perfecte manier om fantasie en creativiteit te ontwikkelen. 

Het complete aanbod en informatie over inschrijven, kosten en data is te vinden op www.kade40.nl.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →