Nieuw cursusaanbod 2020 staat online!

03-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zoek naar een nieuwe (creatieve) uitdaging? Altijd al meer willen doen met jouw talent? Begin het nieuwe jaar goed en schrijf je in voor een van de nieuwe cursussen bij KADE40! Na de kerstvakantie starten er weer een hoop nieuwe cursussen aan de Westhavenkade 40. Er zijn cursussen te vinden voor jong en oud, beginner of gevorderden, schilderen of fotografie: er is voor ieder wat wils. Er starten nieuwe cursussen, maar bij veel cursussen kan je ook instromen. Voor het gehele aanbod kan je terecht op de website van KADE40: www.kade40.nl.

Wat start er nieuw?

Fotografie - de basis voorbij – Start 7 januari
De cursus is voor iedereen die de basiscursus heeft gevolgd of over voldoende basiskennis beschikt. In dit vervolg ga je aan de slag met het verbreden en verdiepen van je kennis van de camera en de fotografie.

Schrijven voor Nieuwsgierigen | Basiscursus Creatief Schrijven - Start 17 januari
Pen ik dat? Jawel, dat schrijf jij! In de cursus Schrijven voor Nieuwsgierigen verras je iedereen - en vooral jezelf. Voor beginner, liefhebber en nieuwsgierigert!

Open Atelier Tekenen en Schilderen – Start 13 januari
Heb je al redelijk wat ervaring met tekenen en schilderen? Werk je het liefst zelfstandig, maar wel graag onder deskundige begeleiding? Dan is Open Atelier voor jou een geschikte cursus.

Tekenen en schilderen voor beginners – Start 8 januari
De (vrij korte) cursus is sterk gestructureerd, zodat er veel gedaan kan worden. Iedereen begint op hetzelfde niveau, werkt per avond aan eenzelfde opdracht en iedere keer maak je weer kennis met iets nieuws, voortbouwend op de voorafgaande opdrachten. Proefles is mogelijk op 8 januari Prijs proefles: €15,- incl. materiaal

Muziek met Peuters (1 tot 2,5 jaar en 2,5 tot 4 jaar) – Start 11 januari
Samen met je (klein-)kind of oppaskind (1 t/m 2,5 jaar, of 2,5 tot 4 jaar) plezier beleven aan muziek, daar draait het om bij Muziek met Peuters. Tijdens de les zing, beweeg, speel en luister je samen met je kind. Er is een vaste opening en afsluiting die de kinderen al na enkele lessen herkennen. Daartussen zijn er diverse liedjes en bewegingsspelletjes over allerlei dagelijkse dingen en binnen een bepaald seizoensthema.

Collage en gemengde technieken – Start 24 januari
In deze cursus staat 'onderzoek en experiment' centraal. Denk naast het verwerken va papier en fotomateriaal ook aan schilderen met acryl- en aquarelverf, alle tekentechnieken en het maken van transfers. Een rijke cursus waarin je samen met de docent op zoek gaat naar jouw eigen stijl. De begeleiding is individueel en gericht op ieders niveau van werken. 'Een creatieve ontdekkingsreis naar nieuwe en onverwachte mogelijkheden'.

Vrij tekenen en schilderen – Start 23 januari
Begeleiding op maat, gericht op ieders voorkeur van werken. Of dat nu portretkunst, abstract- of landschappelijk werk betreft: Binnen een inspirerende ‘open atelier situatie’ werk je aan jouw eigen oeuvre, met tijdens de lessen veel aandacht voor ideeontwikkeling en vergroting van technische vaardigheden. Olie-,acryl- of aquarelverf? Tekenen of misschien een combinatie van technieken? De keuze is vrij en helemaal aan jou. ‘Een inspirerende cursus voor zowel beginner als gevorderde’.

Naaiatelier – start 6 januari
Ria Brobbel geeft in haar Naaiatelier Brobbeltje naailessen aan geïnteresseerden. Of je nu beginner bent of al wat (verder) gevorderd is niet belangrijk, de lessen zijn door iedereen te volgen. Het is mogelijk om op ieder moment te starten.

De Pracht van Papier – start 17 januari
Tijdens deze cursus ga je aan de slag met papier(pulp) als basismateriaal en zul je ontdekken wat een veelzijdig materiaal dit is. Je leert de basistechnieken maar er is ook veel ruimte voor verdieping, experimenteren en vormgeven.

Workshop Beeld maken van papiermaché – Start 29 januari
Tijdens de vier les avonden maak je een eigen beeld of vorm van papier-maché. Je neemt zelf een ontwerp, foto of schets mee. De materialen die je verder nodig hebt zijn bij de prijs inbegrepen.

Workshop papierscheppen - Start 15 januari
Tijdens deze korte workshop leer je de basis van het papierscheppen en ga je naar huis met een stapel handgeschept papier. De materialen die je nodig hebt zijn bij de prijs inbegrepen.

Etsen – Start 13 januari
Etsen is een diepdruktechniek. De voorstelling ligt verdiept in een zinkplaat waarvan meerdere afdrukken gemaakt kunnen worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date