Nieuw boekje over de Indische buurt

24-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Tijdens de viering van het 50- jarig jubileum van de Historische Vereniging Vlaardingen afgelopen zaterdag, werd een boekje over de Indische Buurt gepresenteerd. Wout den Breems, voorzitter van de HVV, schreef het boekje als voorloper op het Vlaardings straatnamenboek, dat naar verwachting in de loop van dit jaar zal verschijnen. Burgemeester Annemiek Jetten nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Den Breems begint de beschrijving van de wijk bij het eerste en oudste gedeelte uit de bouwperiode 1938. Aanvankelijk was het plan om de straten namen te geven gerelateerd aan de visserij. Het toenmalig raadslid H.K. van Minnen was echter van mening dat namen uit de Indische gebieden beter zouden passen voor dit nieuwe buurtje.

Na de Tweede Wereldoorlog ontstond er grote woningnood in Vlaardingen en was het gemeentebestuur genoodzaakt om snel woningen te gaan bouwen. Vanaf de landelijke oude Groeneweg is toen begonnen met bouwen en ontstonden de eerste wederopbouwwoningen in Vlaardingen.

Met een scala aan foto’s is het ook een leuk kijkboekje geworden. Door de overzichten van de straatnaamgeving en een plattegrond van de wijk met de bouwjaren, kunnen de bewoners zien wanneer hun woning is gebouwd. Het boekje over de Indische buurt is verkrijgbaar voor € 4,50 bij boekhandel Pontier aan het Veerplein, molenwinkel Aeolus aan de Kortedijk en bij Inkt en Tonershop aan de Billitonlaan. Leden van de HVV krijgen het boekje gratis bij het lidmaatschap. Voor € 17,50 per jaar bent u al lid en u ontvangt het boekje erbij.

Meer informatie: http://www.hvv-vlaardingen.nl/Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date