Neon Bull in Filmtheater Het Zeepaard

04-10-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Filmtheater Het Zeepaard vertoont deze week de film Neon Bull. Iremar trekt met een rodeogezelschap door het noordoosten van Brazilië. Het is zijn taak om de stieren de ring in te sturen. Maar achter deze stoere werkzaamheden schuilt een man die een rustig en eenzaam leven leidt en ervan droomt kledingontwerper te worden. Fysieke opzwepende scènes worden afgewisseld met contemplatieve passages, waarin de leden van het gezelschap op schilderachtige wijze worden geportretteerd: zoals het jonge meisje Cáca en de dansopvoeringen van moeder Galega.

In een unieke mix van sociaal realisme, impressionistische beelden en zinderende erotiek geeft Neon Bull een vernieuwende blik op het machismo van Latijns-Amerika. Neon Bull ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië in 2015 en won daar de Venice Horizons Award - Special Jury Prize.

De film wordt vertoond op donderdag 6 oktober om 20.30 uur en zondag 9 oktober om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl. De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

Gerelateerd