Nederlands eerste heavymetalband bij Omroep Vlaardingen

27-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Heavymetal liefhebbers opgelet! Vanavond is Nederlands eerste echte heavymetalband Picture live in de studio van Omroep Vlaardingen. Daar zal Irmgard Fool in haar gelijknamige programma “Irmgard Fool”  de band tussen 19.00 uur en 20.00 uur ontvangen, het hem van het lijf vragen en natuurlijk de nodige nummers van ze draaien. En wie weet spelen de heren ook nog een ‘stukkie live’ !

Picture is Nederlands eerste echte heavymetalband. De band werd vooral bekend door de radio-uitzendingen van Alfred Lagarde en Hanneke Kappen en vooral het nummer Bombers was bekend onder metalminnend Nederland. De band geniet bekendheid in Nederland, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Amerika (vooral Mexico)

Picture werd opgericht in 1979. Er werd veel getoerd en men stond in voorprogramma's van AC/DC, Ted Nugent en Saxon. Met de laatstgenoemde deed Picture in 1981 een Europese tournee.

De band bestond in veel wisselende samenstellingen. Ronald van Prooien, Shmoulik Avigal, Pete Lovell, Bert Heerink en Michel Zandbergen waren allemaal gedurende een periode zanger van de band.

In 2007 besloten de leden uit de begintijd van de band, Jan Bechtum, Laurens Bakker en Rinus Vreugdenhil, de koppen weer bij elkaar te steken. Daarbij vonden ze versterking in voormalig frontman Pete Lovell en gitarist Rob van Enkhuizen, die al op de elpee Marathon meespeelde. In 2008 werden tevens de optredens hervat.

In 2011 werd Rob van Enkhuizen vervangen door Mike Ferguson, een jaar later Peter Bourbon door Len Ruygrok. In 2013 werd voorts Len Ruygrok vervangen door André Wullems, die in 1984 ook een tijdje in Picture had gespeeld. Oud-gitarist Len Ruygrok is sinds 2015 weer betrokken bij Picture, maar nu als invaller van Mike Ferguson. Zij wisselen elkaar af.

Op 23 maart 2016 maakte zanger Pete Lovell via Facebook zijn vertrek uit Picture bekend om een nieuwe band te vormen met de naam Lovell's Blade. Ook André Wullems en Mike Ferguson zullen deel van deze band gaan uitmaken. Geplande concerten met Picture in 2016 gaan echter gewoon door. Een dag later maakten Rinus Vreugdenhil en Laurens Bakker bekend dat Picture verdergaat in de originele eerste line-up van 1979. Len Ruygrok blijft betrokken als invaller, maar wordt geen permanent lid van de band.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date