Categorieën

Service

Natuurvriendelijke oevers Van Boendaleweg

Natuurvriendelijke oevers Van Boendaleweg
Uit

Natuurvriendelijke oevers Van Boendaleweg

  • Redactie
  • 04-11-2016
  • Uit
Natuurvriendelijke oevers Van Boendaleweg

Fotografie: Dennis Vermaas

VLAARDINGEN - Aan de Van Boendaleweg, tussen NS-station West en het Voedselbos, worden natuurvriendelijke oevers aangelegd. De singel die daar ligt wordt verbreed met daarlangs lage oevers en ondiepe stukken waarbij moerasvogels een mooie plek krijgen om te eten en rusten. In het gebied komen ook diverse hogere oevers waarin vogels zoals de winterkoning en ijsvogel kunnen nestelen.

De aannemer die het werk uit gaat voeren doet dat samen met Vlaardinger Dennis Vermaas. Sinds 2008 zet Dennis Vermaas zich in voor ijsvogels, door het maken, herstellen en onderhouden van broedgebieden. Omdat dit veel werk met zich meebrengt is Dennis in 2015 een werkgroep gestart en heeft een wijkdeal met de gemeente gesloten. Vlaardingen heeft in de afgelopen jaren al behoorlijk wat ijsvogels grootgebracht. 

 

Compensatie van water dat verdwijnt

In de Westwijk is het project 'Spoortunnel Marathonweg' gestart. Bij dit project wordt een tunnel aangelegd onder het spoor door om de doorstroming van het verkeer op de Marathonweg te verbeteren. Door de aanleg van de tunnel en de omliggende infrastructuur verdwijnt er ruim 3.000 m2 oppervlaktewater. De gemeente heeft de verplichting om deze hoeveelheid oppervlaktewater ergens anders in de wijk te compenseren. Dat gaat nu gebeuren aan de Van Boendaleweg.