Natuur in de stad: van levensbelang voor ons allemaal

07-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Boekenweek (10 t/m 18 maart) heeft dit jaar het thema Natuur. In het kader daarvan geven Nelleke van der Luit en Jeroen Hooijmeijer op woensdagavond 14 maart een presentatie over het belang en veelzijdigheid van groen in de stad. Want de natuur is dichterbij dan je denkt!

 

Nelleke van der Luit

Meer groen vangt fijnstof af, kan de wateroverlast beperken, brengt verkoeling bij warm weer en heeft een gunstige invloed op concentratie vertelt Nelleke van der Luit, voorzitter Stichting Boombehoud Vlaardingen. Tijdens de lezing gaat zij in op de vraag: hoe kunnen wij zelf bijdragen aan meer groen? Ook laat zij de schoonheid en historie van bomen zien.

 

Jeroen Hooijmeijer

Na de pauze geeft Jeroen Hooijmeijer van Stichting Voedselbos Vlaardingen een lezing over het grootste openbaar toegankelijke Voedselbos van Nederland. Een voedselbos waarbij het gaat om voedselproductie op basis van natuurlijke principes en in combinatie met (educatieve) activiteiten. Met de productie van voedsel en andere gewassen en het geven van educatie als basis, worden in Voedselbos Vlaardingen mogelijkheden ontwikkeld voor een duurzaam ecologisch en recreatief beheer.

 

Datum, tijd locatie 

Woensdag 14 maart van 20.00-22.00 uur in de Centrale bibliotheek, Waalstraat 100

Entree: € 2,50 voor leden/vrijwilligerspas I € 5,00 niet leden

 

Natuurmarkt zaterdag 10 maart

De aftrap van de Boekenweek is een Natuurmarkt in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100 op zaterdag 10 maart van 10.30-15.00 uur. Op deze Natuurmarkt presenteren organisaties op het gebied van natuur en milieu zich. Een leuke en gemakkelijke manier om informatie te verkrijgen over dit onderwerp! Toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

Meer informatie over de activiteiten tijdens Maart – maand van de Natuur is te vinden op www.bibliotheek.vlaardingen.nl Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date