Nationale Molendag: Ontmoet de molenaars!

08-05-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Altijd al een echte molenaar willen ontmoeten? Tijdens de Nationale Molendag kom je alles te weten over het vak van molenaar. Molen Aeolus aan de Kortedijk, het icoon van Vlaardingen, viert op zaterdag 12 mei, net als 700 andere molens, feest. Het is Nationale Molendag en er zijn verschillende activiteiten te beleven. Dit jaar staat de Nationale Molendag is het thema  ‘Ontmoet de molenaar’. In molen Aeolus kun je niet één maar zelfs twee molenaars ontmoeten!

Tijdens de Nationale Molendag kun je ontdekken hoe een molenaar leeft en woont, worden er maaldemonstraties gegeven, kun je zelf graan malen en mag je als molenaar samen met de echte molenaar op de foto! Ook kun je een molen in elkaar knutselen. Molenwinkel Aeolus bakt deze dag heerlijke pannenkoeken en de winkel is natuurlijk de hele dag open. Tijdens deze dag kom je bovendien te weten hoe je zelf molenaar kunt worden. Om molenaar te worden moet je een opleiding volgen en moet je best veel weten. De molenaar geeft ieder uur een demonstratie; kruien en opzeilen, op- en afzeilen, valbeveiliging. De juiste tijden kun je vinden op de website www.molenaeolus.nl  

De molengidsen staan de hele dag  klaar om iedereen rond te leiden in de molen. De molen is te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Molenwinkel Aeolus is van 9.00 tot 17.30 uur open.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date