Na bijna 115 jaar stopt Sursum Corda

15-06-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Recent heeft de algemene ledenvergadering van Christelijke Harmonievereniging Sursum Corda het besluit genomen om de vereniging op te heffen en alle activiteiten te beëindigen.

Het huidige ( en vroegere ) bestuur heeft veel gedaan om de vereniging te laten groeien. Een gericht leerlingenbeleid, optredens in Vlaardingen en daarbuiten, waaronder De Vlaardingse Proms (2012), optredens op het Zomerterras (2014 en 2015), UitFestival (2014), Pelgrimsvaderkerk (2015 en 2016), hebben helaas niet kunnen bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de vereniging. Groei was noodzakelijk om te kunnen spelen met een goede concertbezetting en de vereniging financieel gezond te houden. De afgelopen jaren heeft het orkest voor een goede orkestbezetting gewerkt met assistenten van andere verenigingen. Op de lange termijn is dit geen haalbare kaart. Naast het wegvallen van de gemeentelijke subsidie zorgde het teruglopend ledenaantal er voor dat de financiën moeizaam gezond bleven.

Met pijn in het hart is het besluit genomen om de vereniging te ontbinden, en dit zal rond juli zijn gerealiseerd. Zo komt een einde aan bijna 115 jaar Vlaardingse muziekgeschiedenis, waar de leden met trots op terug kijken.

Het laatste (gratis) concert van Sursum Corda is woensdag 29 juni ,aanvang 19:30 uur, in de tuin van  café Mes aan de Schiedamseweg 17.

Bij slecht weer wordt het concert een week verplaatst , dit zal dan op de website chvsursumcorda.nl  worden aangegeven.

 

Gerelateerd