Na 'de Slag': nu de hele geschiedenis van de stad

29-06-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vanaf begin maart tot eind juni hebben ruim 600 leerlingen van het basisonderwijs, in samenwerking met het Stadsarchief, les gehad over de geschiedenis van onze stad.Het ontstaan van de stad, de stadsrechten van 1273 van Floris V en de bewoning van het huis in het Hof door Ruytenburgh van de Nachtwacht zijn te zien via voorwerpen uit de collectie van Streekmuseum Jan Anderson.

Via een serie van elf plattegronden is de groei van de stad tot heden in zicht gebracht.Ook wordt de omslag van na de Tweede Wereldoorlog van vissersgemeenschap via industrieplaats naar de tegenwoordige tijd als woonstad getoond. Honderden voorwerpen tonen die geschiedenis zoals de schilderijen van de vier molens bij de Galgkade en boerderijen in de Holypolder. Foto’s van de bouw van het Hollandia gebouw en het bestuur van de Spaarbank die vrijdagavond zitting hield in het stadhuis tot de vrachtwagens van de melkfabriek Emous en een tankwagen van de melkfabriek Hollandia.De bijbel van Ds. Glashouwer, het offerblok en het naaimandje van de dienstbode van de pastoor tot de penningen geslagen bij de restauratie van de Grote Kerk in de jaren zestig.

Om al het publiek in staat te stellen de expositie ook doordeweeks te bezoeken is Streekmuseum Jan Anderson de gehele maand juli iedere dag (ook zondags) geopend van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is al 43 jaar gratis en buiten deze tijden zijn groepen op afspraak altijd welkom. Streekmuseum Jan Anderson bevindt zich aan de Kethelweg 50.
 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date