Musica Extrema en Internationaal Danstheater spelen Partita

08-11-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De muziek van grootmeester Johann Sebastian Bach is misschien wel de grootste uitdaging voor elke muzikant. Musica Extrema en het Internationaal Danstheater slaan de handen ineen en creëren met Partita een bijzondere en prachtige voorstelling vol muziek en dans, met muzikaal genie Bach als uitgangspunt. Op zondag 10 november om 20:30 uur spelen zij in de Stadsgehoorzaal de eerste try-out voor publiek.

De partita’s en inventies van Bach worden door velen gezien als de parels van zijn onuitputtelijke oeuvre. De drie musici van het ensemble Música Extrema en dansers Monik en Dante Dominguez van het Internationaal Danstheater durven het aan deze partita’s en inventies als uitgangspunt te nemen en hiermee een eigen artistieke weg in te slaan. Of houden de tijdloosheid en genialiteit van Bach hen uiteindelijk toch in de greep?

Partita laat zich het best omschrijven als een virtuoos gesprek tussen twee dansers en tegelijk een eigenzinnige kijk op Johann Sebastian Bach, over loslaten maar niet losgelaten willen worden. Of zoals jazzmuzikant Charles Mingus ooit zei:

"Creativity is more than just being different. Anybody can play weird; that’s easy. What’s hard is to be as simple as Bach. Making the simple, awesomely simple, that’s creativity."

Partita – Musica Extrema met Internationaal Danstheater Zondag 10 november 20:30 uur

Toegangsprijs: € 14,00 (incl. consumptie) via DEZE LINK  Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date