Museum en Stadsarchief vragen uw hulp: leg coronatijd vast

11-05-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De coronacrisis heeft ons leven in Vlaardingen van de ene op de andere dag ingrijpend veranderd. We leven in een ongekende tijd, heeft minister De Jonge van Volksgezondheid dan ook gezegd. 

Aanvankelijk begon het met het annuleren van grote evenementen als de uitreiking van de Geuzenpenning in de Grote Kerk, maar wie had ooit kunnen denken dat het hele openbare leven opeens kwam stil te liggen. Ook kennen veel Vlaardingers familieleden, vrienden, kennissen of collega’s die door het virus zijn getroffen. Hoogstwaarschijnlijk hebben we het later over de tijd vóór en na corona. Hoe kunnen wij toekomstige generaties laten zien welke impact deze crisis voor Vlaardingen heeft gehad? 

Museum Vlaardingen en het Stadsarchief Vlaardingen bundelen hun krachten om voor de toekomst vast te leggen wat het betekent om tijdens de corona-uitbraak te leven. We zijn al begonnen met het verzamelen van foto’s, filmpjes, berichten op sociale media, objecten en verslagen. Maar we krijgen graag hulp van de Vlaardingers. 

Wat zou het museum of het archief volgens u voor de toekomst moeten bewaren? Stuur uw suggestie met een foto of een film naar ons toe. Voeg hier een korte uitleg bij waarom dat moment, deze gebeurtenis of dit voorwerp voor u de huidige crisis in Vlaardingen typeert. Een selectie van foto’s, films, verslagen, tekeningen, posters, winkelinstructies, spandoeken en andere objecten zullen wij opnemen in de collectie van een van de instellingen. 

Naast impressies van de crisis zijn wij ook benieuwd naar hoe u of uw omgeving het leven in de intelligente lockdown ervaart en hoe u het dagelijks leven weer oppakt, nu het Kabinet geleidelijk de maatregelen versoepelt. Als u uw verhaal over de impact van de crisis met ons wilt delen of als u een dagboek in deze tijd heeft bijgehouden, dan komen wij graag met u in contact. 

Stuur uw foto’s, films, verhalen en andere suggesties op naar stadsarchief@vlaardingen.nl. Vermeld hierbij of u Museum Vlaardingen en het Stadsarchief Vlaardingen toestemming geeft om het ingestuurde materiaal in de toekomst te publiceren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date