Much Loved in filmtheater Het Zeepaard

07-03-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film Much Loved van regisseur Nabil Ayouch.

Het verhaal

Midden in de nacht rijdt een limousine door Marrakech. Tot in de puntjes verzorgd en druk pratend zijn Noha, Soukaina en Randa op weg naar een exclusief feest. De drie vrouwen verkopen hun lichaam aan rijke Arabieren en Europeanen, die ze oppikken in discotheken, restaurants en op feestjes. Hun dagelijks leven heeft weinig gemeen met de uitgelaten partywereld: ze worden regelmatig bedreigd en zijn verstoten door hun familie. Wanneer de drie vrouwen de jonge, onervaren Hlima ontmoeten, ontstaat een nieuwe, hechte vriendschap. Waardig en geëmancipeerd trotseren ze de maatschappij die hen gebruikt en veroordeelt.

Na de première in Cannes werd de speelfilm in thuisland Marokko verboden. Hoofdrolspeelster Loubna Abidar en regisseur Nabil Ayouch werden aangeklaagd en bedreigd. Maar op de zwarte markt zijn de dvd’s een groot verkoopsucces en online is de film al miljoenen keren illegaal bekeken.

Much Loved wordt vertoond op donderdag 10 maart om 20.30 uur en op zondag 13 maart om 16.15 uur. Reserveren kan via hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van de JT Bioscoop aan het Veerplein.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date