Moestuinders gezocht !

13-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het gaat goed met de moestuinen aan de Parallelweg van Stichting Moestuin in de Buurt. Inmiddels gaat alweer het derde seizoen in. Het is een mooie mix geworden van mensen uit verschillende culturen en van uiteenlopende leeftijden, mét en zonder tuinervaring. Het afgelopen jaar werd er een wateraansluiting gekregen en zijn ze begonnen met eens per maand een gezamenlijke opruimdag. Iedereen heeft zijn eigen tuin van 5 bij 8 meter, voor 25 euro huur per jaar. Daar komen alleen nog  een paar euro aan waterkosten bij, en natuurlijk wat mensen zelf willen uitgeven.

Vorige maand is er een groep kleuters op bezoek geweest voor de Landelijke Buitendag. Ook is er in april in overleg met de gemeente een beukenhaag aangelegd, zodat het geheel er wat verzorgder uit gaat zien voor buren en voorbijgangers. De tuin waar de watertanks staan, wordt samen mooi gemaakt.

Op dit moment zijn er enkele van de in totaal 44 tuinen vrij. Daar verwelkomen de andere moestuinders graag zo snel mogelijk nieuwe mensen. Bij voorkeur uit de VOP, maar van iets daarbuiten is ook geen probleem. Mensen die een moestuin willen, kunnen contact opnemen met moestuinindebuurt@gmail.com , of  het ter plekke vragen aan Hassane van tuin nummer 33/34.

Gerelateerd