Moermanboerderij nu pannenkoekenparadijs

30-09-2020 Uit Redactie

Marlène van Buuren met zoon Gijs en Michelle Jongenburger die de dagelijkse leiding hebben.

VLAARDINGEN – Ruim 25 jaar stond hij leeg, de boerderij van Moerman op Landgoed Hoogstad. Een fantastische plek midden in de stad waar de tijd leek stil te staan. De afgelopen maanden kwam daaraan een einde. De boerderij werd – op de buitenmuren na – volledig ontmanteld – en daarna weer beetje bij beetje opgebouwd om te herrijzen als Pannenkoekenrestaurant De Soete Suikerbol.

Letterlijk en figuurlijk een monumentale klus, zo kun je de hele operatie wel noemen. Die begon overigens met het indienen van een plan en een bieding nadat de gemeente Vlaardingen liet weten dat de boerderij te koop stond. Er kwamen meerdere plannen binnen maar het meest kansrijk leek en bleek dat van de familie Van Buuren, eigenaren van De Soete Suikerbol in Pijnacker.

Hoofdbrekens waren er overigens genoeg voor moeder Marlène en haar vier kinderen die allemaal ‘in de zaak’ werken. De coronacrisis viel ook hen rauw op het dak. Op een moment dat er fors geïnvesteerd werd in het tweede filiaal van hun pannenkoekenimperium, moest hun restaurant in Pijnacker noodgedwongen dicht. ,,Er kwam van de ene op de andere dag geen cent meer binnen’’, vertelt Marlène. ,,De rekeningen voor de verbouw hier in Vlaardingen bleven ondertussen gewoon binnenkomen.’’

De Van Buurens lieten zich niet uit het veld slaan. Marlène wijst daarbij ook naar de bouwvakkers die iedere dag hard aan het werk waren. ,,Daar heb ik erg veel respect voor gekregen. Iedere dag hard werken en altijd met een lach op het gezicht. Het was heerlijk om met ze samen te kunnen werken.’’

Inmiddels is De Soete Suikerbol geopend. De officiële opening volgt nog op 10-10-2020. ,,Een mooie datum om het te vieren’’, meent Marlène. U kunt echter ook voor die tijd al terecht om met eigen ogen te zien wat er voor werk is verzet… en om te proeven natuurlijk van de pannenkoeken en alle andere gerechten die er op de menukaart staan.

Over de anderhalve meter hoeft u zich zeker geen zorgen te maken. De Soete Suikerbol is erg ruim van opzet en telt verschillende afgeschermde en sfeervolle ruimten en hoekjes. Bovendien is er een zee aan buitenruimte rondom de boerderij waar u in het zonnetje of beschut onder de kap van de hooiberg kunt zitten.

Er is veel aandacht besteed aan de sfeer in het restaurant waarbij er ook ruimte was voor een persoonlijke touch. Zo is er een aparte ruimte die is ingericht rondom het thema wintersport en zijn de toiletten al een reden op zich om eens naar De Soete Suikerbol te gaan. Ideeën zijn er ook nog genoeg. Barbecueën, picknicken, voorleesdagen... maar dat is voor later. Nu eerst de Vlaardingers kennis laten maken met het restaurant. Vlaardingen is duidelijk een plek rijker waar het goed toeven is, absoluut de moeite waard om te herontdekken! 

Meer informatie op www.suikerbol.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date