Minidocu over Vlaardings tekenwonder

26-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zondag 5 mei is Vlaardings hyper-fotorealistisch-simultaan-kunstenaar Rajacenna te zien in een wetenschappelijke mini-documentaire van het bekende programma 'Gallileo' op het Duitse TV kanaal ProSieben Sat1. In dit populaire programma wordt, naast een kijkje in haar dagelijkse leven, onder andere aandacht besteed aan de werking van Rajacenna's hersenen en worden deze met een EEG gescand terwijl zij simultaan tekent.

Neurotherapeut en grootste EEG Biofeedback Expert ter wereld Bill Scott in samenwerking met Nederlands EEG-specialist en neuropsycholoog Peter de Groot, zet de opzienbarende analysebevindingen uiteen over het meesterlijke brein van Rajacenna.

Er is mondiaal met uiterste verbazing gereageerd over Rajacenna’s unieke gave en waartoe haar hersenen in staat zijn. Gelijktijdig simultaantekenen met zowel de linker- als rechterhand op masterniveau is zeer uitzonderlijk en zeer complex voor de hersenen zoals in de Duitse mini-documentaire te zien zal zijn. Volgens kenners is zij de eerste en enige ter wereld op dit level met deze gave.

Rajacenna werd als tiener (2009) op slag wereldwijd bekend omdat zij zonder ooit tekenles te hebben gehad, van de een op andere dag tekeningen wist te maken die niet van foto’s te onderscheiden zijn. Nu tien jaar later doet zij de wereld opnieuw versteld staan door met beide handen simultaan twee verschillende hyper-fotorealistische kleurtekeningen te maken. Dit is nog zeldzamer, omdat zij ook nu weer nooit geoefend heeft en ook dit in één keer onder de knie had. Rajacenna is met haar tekeningen op dit moment wereldwijd in televisieprogramma's en overige media te zien.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date