Middeleeuwse vondsten in Museum Vlaardingen

13-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdagmiddag 16 september is van 15.00 uur tot 17.00 uur de opening van een mini-expositie over het archeologisch onderzoek dat plaatsgevonden heeft nabij de Vlaardingse Zuidbuurt. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de opening. Men kan de komende maanden deze mini-expositie in Museum Vlaardingen ook nog gratis bezoeken.

 

Archeologisch onderzoek

 
In de afgelopen tijd heeft Rijkswaterstaat archeologisch onderzoek laten verrichten in verband met de plannen rondom de aanleg van de  Blankenburgverbinding. De eerste resultaten geven nieuwe inzichten in de geschiedenis van dit gebied. De archeologen hebben onder andere een middeleeuwse terp ontdekt. Het is voor het eerst in Vlaardingen dat een middeleeuwse terp door archeologen wordt onderzocht. Het onderzoek in het gebied loopt nog tot en met maart 2017.

 

Mini-expositie

 
De gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat er archeologisch onderzoek gedaan wordt op plekken waar de grond verstoord wordt. Maar naast het onderzoek, vindt de gemeente het ook van belang om de resultaten van dat onderzoek te delen met het publiek en zo het verhaal van de geschiedenis van onze stad steeds meer in beeld te brengen. Om de eerste inzichten uit het onderzoek te delen met geïnteresseerden heeft de gemeente daarom in samenwerking met Rijkswaterstaat, een mini-expositie laten maken door bureau ‘TGV teksten en presentatie’. De expositie heeft een plek gekregen in het Museum Vlaardingen. Deze mini-expositie is vanaf vrijdag 16 september gratis toegankelijk voor publiek. De expositie wordt geregeld aangevuld met eventuele nieuwe vondsten en informatie uit het nog lopende onderzoek.

Gerelateerd