Michaël Gabriël: Het zit wel snor!

26-03-2021 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Mocht je de Vlaardingse artiest Michaël Gabriël nog niet kennen dan gaat zijn debuut-EP daar ongetwijfeld verandering in brengen: in zeven gloednieuwe hiphopsongs overtuigt hij de luisteraar van wat hij waard is als rapper. Het overkoepelende thema: 'Het Zit Wel Snor', en dan gaat het niet alleen over de vlijtig gekrulde krulsnor op de bovenlip van de 28-jarige woordkunstenaar. 

Michaël Gabriël is een rapper in hart en nieren. Jarenlang trad hij op met zijn reli-rapgroep De Rechtstaat, onder anderen op de EO-Jongerendag en in een uitverkochte Melkweg. Nu is het tijd voor een creatief solo-debuut. Voor de videoclip van titelsong 'Het Zit Snor' charterde hij een aantal muzikale en artistieke vrienden, waaronder Elbert Smelt (TopDoks), Klaas van der Eerden (Foute Vrienden), Emmely de Wilt (NPO Radio 2) en TikTokker Sarkis Sako. Allemaal uitgedost met een bijpassende snor. In het nummer laat hij horen hoe goed hij is met woorden: in vrijwel elke zin zit een woordspeling die te maken heeft met snor of baard. 

Op de EP wisselen snelle flows en creatieve woordspelingen elkaar in rap tempo af. Zware trap en puntige hiphopbeats omlijsten beeldende songs met titels als 'Machinegun', 'Terminator' en 'Niet te Stoppen'. De sound is het beste te omschrijven als hedendaagse hiphop met een vleugje 2000. Inspiratiebronnen als Eminem, Kendrick Lamar maar ook de Nederlandse Brainpower zijn terug te horen in zowel de manier van rappen alsook de beatkeuze. "Ik houd gewoon van een oldskool potje rappen: spelen met woorden en spelen met ritmes. De liefde voor taal en muziek zit diep", aldus de Vlaardingse muzikant.

Michaël Gabriël - Het Zit Wel Snor is vanaf nu te beluisteren via alle online streamingdiensten.

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date