Categorieën

Service

Meer dan het oog kan zien: Leen Droppert 90 jaar

Meer dan het oog kan zien: Leen Droppert 90 jaar
Uit

Meer dan het oog kan zien: Leen Droppert 90 jaar

  • Redactie
  • 02-07-2020
  • Uit
Meer dan het oog kan zien: Leen Droppert 90 jaar
VLAARDINGEN - De Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert (24 april 1930) viert dit jaar zijn negentigste verjaardag en zeventig jaar kunstenaarschap. Speciaal voor deze gelegenheid stelde Henk Horsten, voormalig directeur van de Vrije Academie Vlaardingen, een tentoonstelling samen uit het omvangrijke oeuvre van de kunstenaar. De tentoonstelling is te zien van 11 juli tot en met 14 oktober 2020 in Museum Vlaardingen.

Vanaf het begin van de vijftiger jaren is Droppert werkzaam als beeldend kunstenaar en ruimtelijk vormgever. Hij bouwt al snel een reputatie op als oorspronkelijk, gedegen, onafhankelijk en vakbekwaam kunstenaar. Dit levert hem een gestage stroom aan kleine en grote opdrachten op, variërend van muurschilderingen, mozaïeken, penningen, glasramen en beelden tot complete inrichtingsprojecten. Naast zijn vele driedimensionale werken vervaardigt hij tientallen schilderijen en grafische werken. Een van zijn meest bekende werken is het Geuzenmonument op de Markt in Vlaardingen, dat in 1983 door Koningin Beatrix is onthuld.  

In de tentoonstelling wordt een beeld geschetst van een leven gewijd aan de kunsten.  De getoonde selectie uit het omvangrijke oeuvre van Droppert laat zijn verbeeldingskracht, veelzijdigheid en artistiek vakmanschap zien. Maar ook zijn niet aflatende zoektocht naar de essentie van het beeld, want er is meer dan het oog kan zien... 

Naast het Geuzemonument zijn er nog negentien kunsttoepassingen van Droppert in de openbare ruimte van Vlaardingen te vinden. Ter gelegenheid van de tentoonstelling is bij het museum een speciale plattengrond verkrijgbaar met de locaties van de twintig grote en kleinere kunstuitingen van Droppert in de stad. Deze werken geven een goed beeld van zijn ontwikkeling als beeldhouwer; zowel in stijl als in onderwerp- en materiaalkeuze.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →