Categorieën

Service

Maurice Hoek terug met nieuw album

Maurice Hoek terug met nieuw album
Uit

Maurice Hoek terug met nieuw album

  • Redactie
  • 18-01-2019
  • Uit
Maurice Hoek terug met nieuw album
VLAARDINGEN - Vrijdag 25 januari keert Nederlands country- en americana-artiest Maurice van Hoek terug naar De Kroepoekfabriek. Na bijna drie jaar is Van Hoek gegroeid als artiest en bovendien een album rijker. Theo Sieben verzorgt het voorprogramma.

Maurice van Hoek maakt country en americana, geïnspireerd door Amerikaanse grootheden als de Eagles en James Taylor. Binnen deze stijl maakt hij nummers met persoonlijke inhoud. Zijn gemoedstoestand, emoties en belevenissen duiken dan ook vaak op in zijn teksten. Sinds 2015 focust Van Hoek zich, na een reis naar de VS, volledig op zijn muziek. Dit heeft debuutplaat ‘Live Forevermore’ opgeleverd. Hij brengt dit album overal waar hij kan ten gehore: van huiskamers tot straathoeken. De ervaring deed Van Hoek goed. Na een tijd creëerde hij een liveband om zich heen. Vorig jaar is het tweede album ‘Travelling Man’ uitgebracht, waarmee hij zich presenteert als één van Nederlands meest prominente artiesten in de genres country en americana.

Theo Sieben verzorgt het voorprogramma. Hij is componist van filmuziek, songwriter en gitarist, maar bespeelt ook de banjo en mandoline. De muziek van Theo Sieben sluit goed aan op die van Van Hoek, alhoewel Sieben ook speelt met blues en psychedelische invloeden. Het talent stond al op het podium met
onder andere Douwe Bob, Bertolf, Ellen ten Damme en Niels Geusebroek.

Vrijdag 25 januari, open: 20.30 uur, aanvang: 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl.

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →