Marvin Dee in de Kroepoekfabriek

10-12-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Rotterdammer Marvin Dee heeft een flinke groei doorgemaakt: van singer-songwriter tot frontman mét band. Nu is er een nieuwe EP uitgebracht en die release wordt vergezeld door een landelijke tour. De thuiskomst vindt plaats in De Kroepoekfabriek op 16 december.

Marvin Dee is na zijn conservatoriumopleiding flink aan de slag gegaan als singer-songwriter. Na een tijdje ontstond echter al snel de behoefte aan een volledige bezetting. Nadat deze gevonden was, begon de band hard aan de weg te timmeren. Er werd een EP opgenomen en de singel ‘Northern Lights’ maakte zijn debuut op de radio. Zo was de band meerdere malen te gast bij Radio 2. Begin 2017 staat er ook een live-album gepland. De muziek kent invloeden van artiesten als Gavin DeGraw, Mumford & Sons en The Common Linnets.

De support komt in de vorm van twee regionale talenten: het Rotterdamse Abby Lies en het Vlaardingse Petrol. Beide bands maken fijne indierock met herkenbare invloeden van bands als Florence and the Machine, Editors, White Lies en Foals. Ook was 2016 het jaar dat beide bands hun debuut maakten op de landelijke radio. Om precies te zijn bij 3FM.

Vrijdag 16 december, deur open 20.30 uur, aanvang 21.00 uur, toegang in de voorverkoop vijf euro, aan de deur zeven euro. Kaartjes zijn nog verkrijgbaar via de website van De Kroepoekfabriek.

Gerelateerd