Maak je horecazaak persoonlijker met deze tips!

13-01-2023 Uit Ingezonden mededeling

VLAARDINGEN - Het aantal horecalocaties groeit de laatste jaren flink door, ook in Vlaardingen. Als horecazaak wordt de concurrentie dus steeds groter. Daarom is het nu van belang om een te reflecteren naar jouw onderneming. Wij zien vaak dat ondernemers die al jarenlang hun zaak runnen, tunnelvisie krijgen op hun onderneming. Daarom zeggen wij; Stap eens weg uit die tunnel, kijk eens met een helikopterview naar je onderneming en optimaliseer waar nodig. Pas dan kun je je echt gaan onderscheiden van andere horeca ondernemingen! 

Personeel is je uithangbord

Het imago van je bedrijf wordt voor een groot deel bepaald door je personeel. Wanneer jouw personeel ongeïnteresseerd en niet sympathiek is, wordt jouw hele onderneming zo geassocieerd. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je jouw personeel goed opleidt. Door het juist opleiden van je restaurantpersoneel leren ze niet alleen hoe om te gaan met de gasten, ook draagt het bij aan een beter georganiseerde en snel bewegende shift. Dus naast dat het bijdraagt aan de klantvriendelijkheid zorg je er ook voor dat personeel beter kan omgaan met drukte waardoor klanten ook sneller tevreden zijn over de snelheid van de service. 

Eerste indruk

De eerste indruk is meestal bepalend bij de ervaring van de gasten. Daarom is het van belang om je gasten vanaf seconde één, een goede ervaring te verzorgen. Dit kun je al doen door hele simpele dingen. Denk aan de aankleding van je restaurant, met de juiste accessoires en drukwerk kun je jouw ruimte al mooi en persoonlijk inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een deurmat bedrukken met een leuke tekst of het logo van je bedrijf. Ook je personeel kan bijdragen aan een goede eerste indruk. Wanneer jouw gasten vanaf dat ze binnen komen goed worden ontvangen kan de eerste indruk al niet meer fout gaan. 

Let op de details

Wanneer je jouw horecazaak wil personaliseren is het ook van belang om op de kleine details te letten. Laat bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam of logo terugkomen in kleine dingen. Zo kun je accessoires als servetten, bierviltjes en cocktailprikkers bedrukken met je eigen logo. Door dit soort kleine dingen toe te passen maak je de inrichting van je horecazaak heel persoonlijk. 

Vraag feedback

Als lokale ondernemer ben je nauw in contact met je gasten. Zeker in Vlaardingen ken je als horecaondernemer veel mensen. Schroom daarom niet om eens feedback te vragen. Uiteindelijk kunnen de gasten beoordeling wat er nog beter kan in jouw horecazaak. Vraag niet alleen lokale mensen maar ook mensen die voor de eerste keer in jouw zaak komen, deze mensen zijn meestal het eerlijkste. En vergeet niet, negatieve feedback is alleen maar goed. Alleen dan weet je wat je nog kunt verbeteren binnen jouw onderneming!Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date