Lustrum Vlaardings Filmfestival

18-02-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Dit jaar is op 16 juni alweer de vijfde editie van het Vlaardings Filmfestival. Een festival wat uitgegroeid is van een huiskamer filmavond tot een waar evenement. Zoals ieder jaar is iedereen weer welkom zijn eigen korte film in te zenden om deze terug te zien op het witte doek. De films moeten slechts aan enkele regels voldoen, ze moeten voor een groot publiek leuk zijn om naar te kijken, het moet een verhaallijn of plot hebben en mag niet langer zijn dan 15 minuten. 

Qua genre is iedereen vrij te maken wat hij/zij wil. Er komt bij het filmfestival van alles voorbij, van drama tot horror en van komedie tot science fiction.  Ook de scholen kunnen aan de slag, het festival heeft ’s middags een speciale schoolwedstrijd waarbij de scholen strijden om de titel van ‘Beste Film’. Hier mogen alle scholieren van middelbare scholen uit Vlaardingen, Maassluis en Schiedam aan meedoen. Ook de leerlingen uit groep 8 van de basisscholen krijgen dit jaar een kans om hun film op het grote scherm te bewonderen met een eigen onderdeel tijdens het festival. 

De afgelopen jaren is het Vlaardings Filmfestival steeds groter geworden en zijn er ieder jaar meer onderdelen bijgekomen. Zo worden de gasten niet alleen voorzien van leuke korte films, maar worden zij vooraf ook getrakteerd op leuke acts, live muziek, rijden de indrukwekkende limousines voor bij de Vue bioscoop en zijn er leuke prijzen te winnen. Een complete gala-avond inclusief rode loper voor een fantastisch uitje. Ook dit jaar staan er alweer een hoop leuke extra’s op het programma. 

Het inzenden van films kan tot 20 mei, dus iedereen kan nog even aan de slag. De kaartverkoop voor het filmfestival zal ook half mei beginnen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date