‘Oogstrelende’ film in Filmtheater Het Zeepaard

19-02-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film “Visages Villages” vertoond van regisseurs Agnès Varda en JR.


Het verhaal

Regisseuse en fotografe Agnès Varda (Cléo de 5 à 7, Les Glaneurs et la Glaneuse) is een markante figuur binnen de Franse cinema. Samen met de eigenzinnige kunstenaar JR vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Samen trekken ze door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaar vinden en het landschap tot museum maken. Varda, het voormalige boegbeeld van de Nouvelle Vague en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar JR vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Visages Villages won vorig jaar op het filmfestival van Cannes de L'Œil d'or voor Beste Documentaire en ging in première op het IDFA.

Visages Villages wordt vertoond op donderdag 22 februari om 20.30 uur en op zondag 25 februari om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl 
De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

De trailer van Visages Villages vind je hier!  

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date