Lily Touwen komt met vierde dichtbundel

23-11-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In de Cultuurwerkplaats aan de Vetteoordskade 12 presenteerde Lily Touwen gisteren haar alweer vierde dichtbundel, getiteld “Muzemuizen”. Lily Touwen is lid van schrijfclub ‘Rotonde’, waarvan veel leden in het publiek zaten bij de bijeenkomst.

De presentatie van de middag was in handen van Look J Boden, Stadsdichter, vormgever en beeldend kunstenaar, en samen met filosofe en dichteres Mirjam Poolster initiatiefnemer van de Cultuurwerkplaats. Look ‘kroonde’ zichzelf voor de gelegenheid tot waarnemend burgemeester omdat in de afstemming met burgemeester Bert Blase, die het eerste exemplaar van Muzemuizen in ontvangst zou nemen, er iets niet goed was gegaan; Blase ontbrak maar zou het op een later tijdstip ‘goed maken’.

Het leek de pret niet te drukken en Lily Touwen, door Look J Boden geïntroduceerd als de ‘grand dame van de Vlaardingse poëzie, droeg verscheidene gedichten voor uit de nieuwe bundel. Een eigentijdse variant van het gedicht “Herinnering aan Holland”  van Hendrik Marsman (Denkend aan Holland zie ik breede rivieren…) maakte daarbij veel indruk. Touwen’s werk laat zich wat deze nieuwe bundel betreft omschrijven als ‘Light verse’ gedichten met een humoristische twist.

Een aantal collega’s uit schrijfclub Rotonde droeg ook voor uit eigen werk; verdienstelijk soms, maar daar ontbrak dikwijls net het scherpe, het verrassende of de originaliteit van de alweer 89-jarige Lily Touwen.

Wie nieuwsgierig is naar ‘Muzemuizen’ kan deze voor €7,50 bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein aanschaffen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date