Liefde in tijden van oorlog

04-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Deze week wordt in Filmtheater Het Zeepaard de film "Cold War" vertoond van regisseur Pawel Pawlikovski met onder andere Tomasz Kot, Joanna Kulig en Agata Kulesza.


Het verhaal 

Cold War, de alom geprezen nieuwe film van de maker van Oscarwinnaar Ida, is een meeslepend verhaal in prachtig zwart-wit en met een geweldige soundtrack van folk, klassiek, jazz en rock-’n-roll over een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. De Koude Oorlog, het communistische Polen van de jaren 50. Op zijn zoektocht naar jonge artiesten voor een ensemble dat Poolse folklore opvoert, valt Wiktor als een blok voor de jonge en vrijgevochten Zula. Maar wanneer Wiktor naar het Westen wil vluchten en Zula twijfelt, komt hun gepassioneerde relatie zwaar onder druk te staan en begint een jarenlange vlucht tussen Oost en West van twee geliefden die niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen. Cold War won eerder dit jaar de prijs voor beste regie in Cannes, was de grote winnaar van de European Film Awards en is opnieuw genomineerd voor een Oscar.

 

★★★★★ NRC
Elk shot van Cold War kan je inlijsten… Meesterlijk.

★★★★ VPRO Cinema

De oogstrelende beelden, authentieke muziek en sublieme hoofdrolspelers raken het hart.

★★★★★ de Volkskrant
Haast onmogelijk elegant en verpletterend eerlijk tegelijk.

 

Cold War wordt vertoond op donderdag 7 februari om 20.30 uur en op zondag 10 februari om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date