Categorieën

Service

Lezing Vrienden van het Museum Vlaardingen

Lezing Vrienden van het Museum Vlaardingen
Uit

Lezing Vrienden van het Museum Vlaardingen

  • Redactie
  • 18-01-2016
  • Uit
Lezing Vrienden van het Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Onder de titel “van VOC naar.....?????” zal Karel Schot, lid van de vereniging “Vrienden van het Museum Vlaardingen” een presentatie geven voor deze vereniging. De titel is gekozen op basis van het feit dat Nederland een rijke historie in het handeldrijven heeft, waarbij de scheepvaart een belangrijke rol speelde.

Uit deze historie is een groot aantal belangrijke scheepvaartmaatschappijen ontstaan. Er heeft zich echter een behoorlijk aantal jaren geleden een teloorgang ingezet die zijn weerga niet kent. De heer Schot zal in zijn presentatie hier wat dieper op ingaan.

De genoemde teloorgang heeft er toe geleid dat Nederland vandaag de dag geen enkele lijnvaartrederij meer heeft. Natuurlijk zijn er nog Nederlandse rederijen, echter niet zoals wij ze historisch gezien kennen met als voorbeeld de Holland Amerika Lijn (vracht), de Rotterdamsche Lloyd, de KNSM en later de Koninklijke Nedlloyd.

De presentatie is op donderdag 28 januari aanvang 20:00 uur vanaf 19:30 in De Joon aan de Westhavenkade, tegenover het Museum Vlaardingen.

De toegang is alleen voor de leden van de Vrienden, maar u kunt zich aan de zaal aanmelden als Vriend.