Categorieën

Service

Lezing over Vlaardingencultuurhuis

Lezing over Vlaardingencultuurhuis
Uit

Lezing over Vlaardingencultuurhuis

  • Advertorial
  • 08-03-2016
  • Uit
Lezing over Vlaardingencultuurhuis

VLAARDINGEN - Op 18 maart geeft professor Annelou van Gijn van de faculteit Archeologie uit Leiden in Museum Vlaardingen een presentatie over (over)leven, wonen en werken in de Steentijd. Zij is internationaal bekend als deskundige van experimentele steentijdarcheologie. 

Van Gijn gaat in op de wetenschappelijke achtergronden van de bouw van het Vlaardingencultuurhuis. Dit bouwwerk wordt komende zomer gereconstrueerd op het Educatief Archeologisch Erf in de Broekpolder. 

Iedereen is (gratis) van harte welkom bij deze presentatie die om 19.00 uur begint. Inloop vanaf 18.30 uur. Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl. 

Achtergronden
Eind jaren 50 zijn bij ontwikkeling van de Westwijk, resten van een prehistorische nederzetting uit de Steentijd (3000 vóór Chr.) ontdekt. Latere soortgelijke opgravingen in West- en Midden-Nederland hebben daarna de naam Vlaardingencultuur gekregen.

Vanaf 13 juni wordt door studenten van de Universiteit Leiden onder leiding van professor Annelou van Gijn (internationaal steentijddeskundige) in de vorm van een summerschool een steentijdboerderij (Vlaardingencultuurhuis) gereconstrueerd. Dit is niet alleen leuk, maar ook een wetenschappelijk experiment. 

Een eerste versie van het Vlaardingencultuurhuis is gebouwd in Zeewolde. De ervaringen die daarmee zijn opgedaan vormen de basis voor deze vervolgactiviteit. Van Gijn gaat tijdens de lezing in op wat er wel en niet bekend is van de Vlaardingers zo'n 5000 jaar terug en natuurlijk hoe ze hun huizen bouwden en waar ze van leefden.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →