Lezing over Charles Aznavour in de bieb

18-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Onder de titel 'Hommage à Charles Aznavour' geeft Pieter Steehouwer op dinsdagavond 26 februari een lezing over de beroemde chansonnier Charles Aznavour. De lezing is inclusief Franse hapjes en drankjes. Als docent Franse taal en letterkunde heeft Pieter Steehouwer altijd grote belangstelling gehad voor het Franse chanson. Daarom geeft hij er regelmatig lezingen over. Hij hoopt daarmee ook bij anderen de interesse hiervoor te vergroten. 

Tijdens de tweede helft van een vorige lezing in de bibliotheek heeft Pieter Steehouwer het gehad over de beroemde chansonnier Charles Aznavour. In deze lezing is de schijnwerper volledig gericht op deze bijzondere artiest die in oktober 2018 is overleden. En dat is niet voor niets gezien het omvangrijke oeuvre van Aznavour! 

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij met acteren en dansen. Hij wordt vaak omschreven als de 'Frank Sinatra van Frankrijk'. Bijna al zijn chansons gaan over de liefde. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven. Hij componeerde veelal zelf de muziek. Niet alleen was hij liedjesschrijver/zanger maar ook acteur. 

Waar en wanneer
* Datum: dinsdag 26 februari
* Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
* Centrale bibliotheek, Waalstraat 100 

Toegang
€ 5,00 voor leden/Vrijwilligerspas ; € 7,50 voor niet leden Inclusief Franse hapjes en drankjes 

Aanmelding
* via e-mail: info@bibliotheek.vlaardingen.nl
* of bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date