Les Chevaliers Blancs in Filmtheater Het Zeepaard

24-10-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Voor de film “Les Chevaliers Blancs” verzamelde regisseur Lafosse (Nue Propriété en À Perdre la Raison) een Franse sterrencast onder aanvoering van Vincent Lindon voor zijn meest grootschalige film tot nu toe.

 

Het verhaal


Jacques Arnault, hoofd van de NGO Move for Kids, bereidt een humanitaire bliksemactie voor in een Afrikaans land: hij beweert kinderen die het slachtoffer zijn van de burgeroorlog onderdak en onderwijs te bieden in een beveiligde compound maar wil driehonderd jonge weeskinderen evacueren naar Frankrijk waar de kandidaat-adoptieouders die de hele actie financieren, hen opwachten. Samen met een groep vrijwilligers, onder wie ook een journaliste die de hele operatie moet verslaan, stort Jacques zijn NGO in een gevaarlijk avontuur. En als niets gaat zoals verwacht, noch in de regio, noch bij Move for Kids zelf, worden de teamleden, en de kijker, al snel geconfronteerd met een mijnenveld aan morele dilemma’s.

De film wordt vertoond op donderdag 27 oktober om 20.30 uur en op zondag 30 oktober om 16.15 uur. Reserveren kan via hetzeepaard.nl .

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.