Lentewandeling in de Broekpolder op 26 maart

22-03-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het voorjaar is ingetreden. Bloemen, planten, bomen, maar ook de Schotse hooglanders vieren de lente. De broekpoldergidsen leiden je langs de meest interessante plekken, gaan op zoek naar vroeg voorjaarsleven en vertellen je alles over dit natuurgebied.

Onder leiding van de broekpoldergidsen wordt op zaterdag 26 maart weer een wandeling gehouden. De gidsen starten om 14.00 uur en de wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname aan de wandeling kost €2 per persoon. Houders van de vrijwilligerspas betalen niets. De gidsen ontvangen je bij de picknicktafels in het Klauterwoud aan de Watersportweg, ongeveer 300 meter voorbij de Polderpoort.

Zij geven het advies om kleding (lange broek) en schoeisel aan te passen aan de (weers)omstandigheden. Bij nat weer zijn laarzen het meest geschikt. Ook honden mogen meewandelen, maar wel aangelijnd.

Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl  .  Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. Als u zich niet aanmeldt kan het zijn dat u niet mee kunt.

Er worden maandelijks wandelingen georganiseerd. De volgende zijn de lentewandelingen op 24 april en 28 mei.

De twee thema-wandelingen zijn op

-        10 april       8.30 – 10.30 uur  struinwandeling

-        1 mei5.45 – 7.45 uur    vogelwandeling

 

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: federatiebroekpolder.nl .

Gerelateerd