“Verhalen van stof ”van Ilona Bruins in de Groene Luiken

18-12-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ilona Bruins (geboren in 1975 in Vlaardingen) brengt verhalen op visuele wijze tot leven in vorm, kleur en compositie. Ilona ‘vertelt’ haar verhalen door oude stukken textiel samen te voegen in een nieuw werk. Als kunstenaar is zij geïntrigeerd door het verwerken van textiel op een ongebruikelijke manier. Haar liefde voor het werken met textiel kwam voor het eerst naar voren tijdens haar afstudeerproject aan de academie in Rotterdam. Zij is afgestudeerd met het schilderen van symbolen van eenzaamheid op blanco vlaggen.

In haar werk gebruikt Ilona verschillende soorten textiel, zoals satijnlint, wasvoorschriften en labels uit kleding en oude repen stof. Deze materialen worden vaak door mensen als waardeloos beschouwd en worden vaak afgeknipt en weggegooid. Tegenwoordig zijn er veel mensen die deze labels verzamelen voor Ilona. Hierdoor komen stofjes samen van verschillende mensen en kledingstukken. Door gebruik te maken van deze doorgegeven materialen, ontstaat er een recycling van zowel het materiaal als het verhaal.

Ilona gebruikt een zelf ontwikkelde techniek voor het maken van haar kunstwerken. Deze techniek laat zich het beste omschrijven als een mix van collage en assemblage (het samenvoegen van verschillende elementen). Het werk is tweedimensionaal, maar heeft soms ook reliëf. Kleine details als knopen of spelden geven haar werk extra karakter mee. Als uitgangspunt voor haar werk gebruikt Ilona een woord dat zij tegenkomt op een label. Andere keren haalt ze haar inspiratie uit situaties of gevoelens om haar heen.

Ilona heeft al verschillende keren geëxposeerd zowel in Vlaardingen als daar buiten.

U bent tijdens de openingstijden van het Aanloophuis van harte welkom om haar werk te komen bekijken. De openingstijden zijn: in de periode van 23 december tot en met 2 januari van 14.00 tot 17.00 uur. Overige dagen zijn de reguliere openingstijden. Deze zijn zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date