Landelijke artiesten repeteren steeds vaker in Stadsgehoorzaal

06-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het Vlaardingse theater is favoriete maakplaats voor veel professionals. Komende week repeteren niemand minder dan het Internationaal Danstheater en het Doelen Ensemble in de Stadsgehoorzaal. Dit gebeurt steeds vaker. Afgelopen jaar twaalf maal en ook voor het volgend seizoen staan de artiesten in de rij. Een bijkomend voordeel is dat Vlaardingen de splinternieuwe voorstellingen als eerste kan laten zien aan het publiek. Zo ook volgende week zaterdag met de bijzondere dansvoorstelling Hopper. 

Nederlandse artiesten zijn gek op de Stadsgehoorzaal. Door de sfeer, service, verzorging, het personeel en bezoekers zijn ze dikwijls vol lof en komen na de eerste keer graag terug. Voorstellingen zoals The Dutch Eagles, South African Roadtrip, Buurman en Buurman, Jurassic Revenge, Sweeney Todd, Dolfje Weerwolfje, The Bridges Of Madison County, Waldemar Torenstra, Annemarie Jung en Pieter Derks worden doordeweeks afgemaakt in de Stadsgehoorzaal, 
zodat het publiek in het weekend voor een aantrekkelijke prijs als eerste kan komen genieten.
 

Cadeautje


Komende week kunnen donateurs van de Stadsgehoorzaal de dag voor de première de dansvoorstelling ‘Hopper’ bewonderen. Na een intensief maakproces en een week hard repeteren in de Stadsgehoorzaal, zijn de twee gerenommeerde gezelschappen klaar om hun bijzondere werk met publiek uit te proberen. Een fascinerende muzikale en dansante reis door het werk van één van de meest baanbrekende kunstenaars van de vorige eeuw: Hopper. Voor deze voorstelling worden sponsoren, donateurs en Stadsvrienden door het theater uitgenodigd om er op zaterdag 10 maart een bijzondere avond van te maken.
 

Stadskas


Het resultaat van deze unieke uitnodiging was een sprint in de kaartverkoop en een groot totaalbedrag aan extra donaties. De Stadsgehoorzaal is enorm dankbaar met alle donaties. ,,Dat geeft ons toch weer een steuntje in onze rug om door te gaan op de koers die we momenteel varen'', vertelt theatermedewerker Kimberly Ruppert. ,,We hebben uitgerekend dat ongeveer 35 procentvan onze bezoekers een paar euro extra neerlegt bij het kopen van een kaartje. Iedere donatie storten we in de dit jaar gelanceerde Stadskas, waarmee we extra culturele initiatieven en ideeën uit de stad kunnen waarmaken.'' 

Het gaat dus goed met de Stadsgehoorzaal. De zalen zitten bovengemiddeld vol en bijna iedere dag wordt het prachtgebouw aan de Schiedamseweg gebruikt door enthousiast publiek, artiesten, verenigingen, bedrijven en heel veel scholen.

Gerelateerd