Laatste Stadsterras voor de zomervakantie

22-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op het laatste Stadsterras voor de zomervakantie op zondag 28 mei kan er tussen 14.00 en 17.00 uur weer genoten worden van theater, muziek en leuke (kinder)activiteiten. Een middag waarin professioneel en lokaal aanbod samensmelt, met als resultaat een goedgevulde theatermiddag voor het hele gezin.

Zomerterrasconcert
Het Zomerterrasconcert is een vast onderdeel van het Stadsterras, met deze middag een optreden van Tango Extremo. In Club Vaudeville van Tango Extremo waan je je in een nachtclub uit de jaren '20/'30 in Parijs of Berlijn. Liefhebbers van Kurt Weil, Cole Porter, Edith Piaf, Charlie Chaplin en Zez Confrey komen ruimschoots aan hun trekken met liedjes als Whispering, La Vie En Rose, My Blue Heaven, Let’s Misbehave, Kitten on the Keys en Moon of Alabama. Het verhaal wordt verteld door Joris Lutz. Aanvang 14.00 uur, kaarten à € 10,- per stuk zijn te koop aan de kassa of in de voorverkoop via www.stadsgehoorzaal.nl.

Kikker leest voor
Voor kinderen vanaf 3 jaar leest Kikker van Theater Terra voor en vertelt over zijn avonturen. Natuurlijk worden er ook leuke liedjes gezongen. Een kleine, intieme voorstelling naar de bekende boeken van Max Velthuijs. Aanvang 14.00 uur. Kaarten à € 7,50 zijn te koop aan de kassa of te bestellen via www.stadsgehoorzaal.nl.

Rotterdams Junioren Orkest en Villa Voice Kinderkoor
Dit Stadsterras een combinatie van twee kinderkoren. Om 14:00 uur start het optreden met het Rotterdams Junioren Orkest, o.l.v dirigent Jim Roodnat. Het orkest bestaat uit circa 50 strijkers en blazers die samen toffe muziek maken. Van serieuze klassieke muziek tot swingende filmmuziek.

Aansluitend zingt Villa Voice Kinderkoor (in complete formatie 40 kinderen) vrolijke kinderliedjes, variërend van Oud-Hollandse liedjes in een hip jasje tot hits van Kinderen voor Kinderen. Het koor speelt deze middag voor het eerst met een liveband, bestaand uit jonge conservatorium-alumni. Het optreden start om 14.00 uur, kaarten à € 5,00 zijn te koop aan de kassa of via www.stadsgehoorzaal.nl. Let op: na 14.00 uur geen toegang meer mogelijk.

Kinderactiviteiten
Iedereen die jong van geest is, maar vooral kinderen van vier tot en met negen jaar worden uitgenodigd mee te doen met de Podiumworkshop van Juf Rosanne. Samen ga je op zoek naar een heuse piratenschat. Vind je het leuker een stripverhaal te maken, dan doe je mee met de workshop van Acteer en Meer. Met behulp van een greenscreen plak je je foto in een leuke achtergrond en voorzie je deze van tekstballonnen. Wil je verkleed? Er zijn kostuums aanwezig. Beide workshops zijn te volgen in de Benedenfoyer, vanaf 14.00 uur. Deelname gratis. 

Gevarieerde Stadsmuziek
De Stadsmuziek is dit Stadsterras zeer gevarieerd. Bij inloop (vanaf 13.30 uur) wordt je door Level Up in het Stadscafé onthaald met pop en spoken word. Van 14.00 tot 15.00 uur zingt zangeres Nicolette Klein in de Bovenfoyer haar jazzy tunes. In de Huiskamer kun je tussen 15.00 en 16.00 uur genieten van operette met een Hongaars tintje met Duo Favori. Liefhebbers van de band kunnen hun hart ophalen in de Harmonie bij het optreden van the Band-band the Last Waltz (kaarten € 5,00). De middag wordt muzikaal afgesloten door het koor bestaand uit leerlingen van het Ilex-college. Dit bijzondere muziekproject is mede tot stand gekomen met hulp van Rotary VL80. Bovenfoyer, 16.00 tot 17.00 uur.

Stadshapjes
De hapjes (Mexicaans) worden verzorgd door Dalmar Taco Mexicano.

Gerelateerd