Laatste kans: Benzo tentoonstelling in Streekmuseum

04-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vanaf 1906 was De heer Bakker, later samen met zijn zonen, eigenaar van één van de weinige fietsenfabrieken waarbij je een goedkope fiets kon aanschaffen. (Benzo, Bakker en zonen)

Komend uit Overschie begon hij op het Emous een fabriekje dat later verplaatst werd naar de Hoogstraat. Bij de doorbraak van het Liesveldviaduct moest hij het veld ruimen en kwam op de Gedempte Biersloot terecht. Later verkochten ze ook wasmachines, stofzuigers en andere huishoudelijke apparaten ver onder de prijs die de gebruikelijke winkeliers moesten rekenen.

Hij had filialen in Delft en Rotterdam en maakte een speciale grote fiets voor de Reus van Rotterdam. Een verplichting was dat deze één keer per jaar een rondrit in Vlaardingen moest maken. Een andere stunt was een fietstocht van 4 werkeloze Vlaardingers naar Italië voor het Wereldkampioenschap voetbal in 1934. Bij hun thuiskomst stonden tienduizend Vlaardingers bij de Vijfsluizen de wakkere fietsers op te wachten.

Vader en zoon Bakker woonden in een prachtig huis op de Kethelweg dat nog steeds te zien is. Vandaag kunt u voor het laatst van deze bijzondere tentoonstelling genieten in het Streekmuseum Jan Anderson, aan de Kethelweg 50. Het Streekmuseum is geopend van 14.00 uur-16.00 uur en de toegang gratis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date