Kunst in het Streekmuseum Jan Anderson

04-12-2022 Uit Redactie

Een schilderij van Willem Brinkman. Foto: Hans Bakker

VLAARDINGEN - Veel mensen denken dat het Streekmuseum alleen stoven, kruiken, gereedschappen en klederdracht verzameld. Vanaf het eind van het jaar is echter een klein deel van de eigen omvangrijke kunstcollectie te zien in het museum.

In de twintiger jaren verscheen er een kunsttijdschrift genaamd ‘De Wendingen’ dat vol staat met afbeeldingen van de Jugendstil en Art Deco. Daarvan zijn een aantal uitgaven met voorbeelden van de Amsterdamse School te bewonderen in deze tentoonstelling. Tevens toont het museum een selectie van het materiaal van de Vlaardingse schilder en kunsthandelaar Willem Brinkman. Bijvoorbeeld een prachtig beeld ‘De Zeemeermin’ door hem vervaardigd in zijn werkplaats aan de Galgkade te Vlaardingen, en een olieverfschilderij ‘Zicht op Maassluis’ vanaf het pontveer te Roozenburg uit 1932. 

Van de vorige week overleden Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert is er een greep uit een collectie tekeningen door hem gemaakt, over de visserij uit 1954. Leen was naast de vervaardiger van tientallen beelden in onze stad ook een meester in klein brons. Hiervan zijn een aantal voorbeelden te bewonderen. Tevens de ‘Kunstprijs’ die het Streekmuseum in zilver ontving. 

Deze expositie "Kunstb in het Streekmuseum" is te zien tot eind februari 2023. Streekmuseum Jan Anderson is iedere zaterdag geopend van 14.00 – 16.00 uur en de eerste zondag in de maand. Gratis toegang. Het bevindt zich aan de Kethelweg 50.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date